والان اليكم فى البداية لهذا الموضوع من خلال منتديات نجوم مصرية
مكونات تحضير عمل الحلبسة حمص الشام
نرصد اليكم المكونات والمطلوبات قبل البداية فى التحضير وهى يجب تحضير نصف كيلو من حمص الشام وشراؤه من البقاله بالاضافة الى حبه 3 طماطم حمراء جدا ويجب ان تكون طريه او طايبة اهم شىء مش تكون ناشفه بالاضافة الى ليمون وملح وكمون وايضا شطة بالاضافة الى 5 فصوص توم كبيره عشان هنحتاجهم فى الطريقة بالاضافة الى حبه بصله صغيره
طريقة حمص الشام بالتفاصيل والمقادير والتحضير
نضع الان بين ايديكم من خلال هذا الموضوع
طريقة حمص الشام بالتفاصيل والمقادير والتحضير ونتمنى ان تستفيدو ان شاء الله تعالى حيث يجب فى البداية تنقية وغسيل حمص الشام جيدا قبل عمله ثم بعد ذلك انقعيه داخل الميه وذلك لمده طويله جدا اى ما يقرب من 12 ساعة تقريبا بحيث يكون طرى ثم يوضع على النار بعد كدا بعد نقله الى حلة اخرى وتزويدة ببعض الماء ثم بعد ذلك تضربى الطماطم داخل الخلاط ثم تضاف وناتى للخطوة اللتى بعد ذلك وهى تقطيع البصله اربع قطع ثم اضافتها بحيث تكون البصلة ماسكة فى بعضها ولكن متقطعين اربع قطع بس ماسكين فى بعض مثلا منن تحت وبعد ذلك يدهك الثوم ويضاف وتضيفى معلقه الكمون الكبيره وبعد ذلك يغلى على النار حوالى ثلث ساعه وبعد كدا تدوقيه ستجديه استوى وطرى باذن الله تعالى وتضيفى الملح وذلك حسب تقديرك لحد ماتحسى ان ملحه اتظبط كتير ويترك للغلى حوالى 5 دقايق كمان وبعدين يضاف فى الكوبيات والليمون والشطه وذلك حسب الرغبه بس لكل فرد فى كوبايتهونتمنى لكم الهناء والشفاء باذن الله تعالى .
معلومات حول الموضوع
العنوان : طريقه عمل حمص الشام - طريقه عمل الحلبسهالوصف : طريقه عمل حمص الشام - طريقه عمل الحلبسه نرصد اليكم ...
تقييم الموضوع : 4.5
الكاتب : غير معرف
0 التعليقات:
إرسال تعليق